Miten rekisteröin luokkani tai ryhmäni Avun askeleisiin?

Jos olet jo aiemmin ollut mukana Avun askeleissa, ei tarvitse rekisteröityä uudelleen. Riittää, kun kirjaudut käyttäjätilillesi kohdasta "Kirjaudu" ja ilmoitat luokkasi mukaan kohdasta "Rekisteröi luokka". 

 

Uusi käyttäjä: Rekisteröityminen tapahtuu kahdessa vaiheessa. 

1. Opettajan käyttäjätilin luominen: Täytä kohdassa "Rekisteröidy" pyydetyt tiedot, hyväksy käyttöehdot ja klikkaa "Rekisteröi" sivun alalaidassa. Käyttäjätilisi on nyt valmis ja se on voimassa aina. 

 

2.  Luokan ilmoittaminen seikkailuun:

Rekisteröinnin jälkeen avautuu „Opettajanhuone“ -sivu. Jatka rekisteröitymistä ilmoittamalla luokkasi seikkailuun kohdasta „Rekisteröi luokka“ tai „Omat tiedot“. 

 Täytä kaikki luokan rekisteröitymiseen tarvittavat tiedot.

Mikäli rekisteröitymisessä on ongelmaa, kokeile vaihtaa selainta (esim. Safari, Firefox) mahdollisimman uuteen ja äskettäin päivitettyyn. Vanhat versiot Internet Explorerista, joita Microsoft ei enää tue, saattavat aiheuttaa ongelmia.  

Kenelle Avun askeleet on tarkoitettu?

Avun askeleet -mobiilisovellus on tarkoitettu koulujen sekä harraste- ja liikuntakerhojen käyttöön. Parhaiten seikkailu sopii alakoulujen luokille 3‒6 eli noin 9‒12-vuotiaille lapsille. Sovellus sopii kaikille säännöllisesti kokoontuville ryhmille myös koulun ulkopuolella, jopa perheille!

Omien tietojen hallinta

Kirjaudu sisään seikkailun opettajahuoneeseen henkilökohtaisilla tunnuksillasi.

Omat tiedot kohdasta pääset muokkaamaan sinun ja luokkasi tietoja, sekä kirjautumaan ulos.

Muokkaa tiliäsi kohdasta pääset muuttamaan esimerkiksi sähköpostiosoitteesi, sekä muokkaamaan jo ilmoittautuneen luokan tietoja (esim. oppilasmäärä) tai rekisteröimään uuden luokan seikkailuun.

Salasanan nollaus

1. Klikkaa kohtaa "Kirjaudu" ja sen jälkeen  „Unohdin salasanani“.  

2. Kirjoita s-postiosoitteesi (sama osoite, jolla olet aiemmin rekisteröitynyt) ja pyydä lähettämään ohjeet salasanan vaihtamiseksi.

3. Seuraavaksi saat salasananvaihtolinkin s-postiisi (tarkista myös roskaposti). Avaa linkki.

4. Linkki ohjaa sinut salasananvaihtosivulle. Syötä uusi salasana.  Jos salasanan vaihdossa edelleen on ongelmia, kokeile vaihtaa selainta (Firefox, Safari tms.) tai ota yhteys Fidan globaalikasvatukseen (globaalikasvatus@fida.fi). 

Voinko ilmoittaa koko koulun kerralla seikkailuun?

Jokaisella opettajalla on oma, henkilökohtainen käyttäjätili Liikuntaseikkailuun, jonka kautta luokka ilmoitetaan. Siksi koko koulua ei voi kerralla ilmottaa seikkailuun, vaan jokainen opettaja ilmoittaa luokkansa itse. Opettajan ei tarvitse joka vuosi rekisteröityä uudelleen, vaan riittää kun kirjautuu tunnuksilla käyttäjätilille ja ilmoittaa sitä kautta luokan seikkailuun. 

Koulumme osoite on muuttunut! Luokan rekisteröinti ei onnistu.

Rekisteröintisivu ehdottaa koulun nimiä sitä mukaa kun kirjoitat. Jos koulun osoite on muuttunut, sivu ei hyväksy sitä, eikä anna rekisteröityä toisella osoitteella. Ilmoitathan muutoksesta meille: globaalikasvatus@fida.fi. Korjaamme osoitteen, jonka jälkeen ilmoittautuminen onnistuu!