Peseytyminen

Puhtaus vaikuttaa lapsen terveyteen ja hyvinvointiin. Siksi puhtaudesta kannattaa huolehtia hyvin. Likainen ja epäsiisti ihminen antaa epämiellyttävän vaikutelman itsestään. Liikunnassa tulee hiki ja tästä syystä on hyvä käydä suihkussa aina liikuntasuoritusten jälkeen. Raikas ja puhdas olo tuntuu hyvälle ja lisää osaltaan itseluottamusta.

Henkilökohtaisen hygienian tarve muuttuu murrosiässä. Murrosiän alkaessa mm. iho rasvoittuu, hien haju muuttuu kitkeräksi ja voimakkaaksi. Jokainen, joka arvostaa omaa ihoaan ja terveyttään, ymmärtää että liikunnan aikana iholle erittyvät kuona-aineet ja hiki pitää pestä pois. Näin välttyy iho-ongelmilta.

Jos 20 oppilaan ryhmästä 15 oppilasta ei käy suihkussa liikuntatunnin jälkeen, voi vain kuvitella, minkälaisia tuoksuja tuo ryhmä vie mukanaan kouluun. Harvoin kuitenkaan itse haistaa omia hajuja. Opettaja ja toiset oppilaat kyllä!

Hikisillä, kosteilla vaatteilla talvella ulos lähteminen on kuin tilaisi itselleen flunssan. Fiksu kaveri käy pesulla ja vaihtaa kuivat ja puhtaat vaatteet päälle.